Aanmelden voor behandeling

Logopediepraktijk Bunschoten
Hieronder volgt informatie over de behandelingen en over de vergoeding door zorgverzekeraars. Klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan.
Vergoeding
Logopedische behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed, ook wanneer u alleen een basisverzekering heeft.
Direct Aanmelden
Wij zijn “DTL-proof”. DTL staat voor Directe Toegankelijkheid Logopedie. Dit betekent dat u zich bij ons direct kunt aanmelden voor behandeling, zonder tussenkomst van een huisarts. Let op: kinderen jonger dan 18 jaar die bij CZ/Ohra/Nationale-Nederlanden verzekerd zijn hebben een verwijsbrief nodig van een (huis)arts.
Eerste bezoek
Bij uw eerste bezoek vindt een logopedische intake plaats. We onderzoeken uw klachten en beoordelen of logopedie voor u de juiste oplossing kan bieden. Vervolgens stippelen we samen met u een behandelplan uit.
Voortgang
Een behandeling duurt 30 minuten. Meestal komen cliënten wekelijks naar de praktijk. We bekijken de voortgang van de behandeling, geven u instructies en voeren oefeningen met u uit. De behandeling heeft de beste kans van slagen wanneer u ook thuis ruimte maakt om te oefenen.
Ouders/verzorgers
Als uw kind bij ons in behandeling is, bent u daar in principe bij aanwezig. Soms is er een reden dat u in de wachtruimte blijft wachten, bijvoorbeeld bij een verminderde concentratie van het kind als de ouder in de behandelruimte is. De logopedist zal aan het eind van elke behandeling aangeven wat geoefend is en hoe hier thuis verder aandacht aan gegeven kan worden.
Verhindering
Als u onverhoopt toch niet kunt komen, wilt u dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren laten weten? U kunt hiervoor een afzegbericht sturen of het praktijknummer 033-2999142 bellen. Wanneer u niet verschijnt op de afgesproken tijd of afzegt minder dan 24 uur voor de afgesproken tijd, wordt de behandeling bij u in rekening gebracht. De zorgverzekeraar betaalt dit niet.
Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.