Aanmelden voor behandeling

Logopediepraktijk Bunschoten
Hieronder volgt informatie over de behandelingen en over de vergoeding door zorgverzekeraars. Klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan.
Vergoeding
Logopedische behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed, ook wanneer je alleen een basisverzekering hebt.
Direct Aanmelden
Wij zijn “DTL-proof”. DTL staat voor Directe Toegankelijkheid Logopedie. Dit betekent dat je je bij ons direct kunt aanmelden voor behandeling, zonder tussenkomst van een huisarts. Let op: kinderen jonger dan 18 jaar die bij CZ/Ohra/Nationale-Nederlanden verzekerd zijn hebben een verwijsbrief nodig van een (huis)arts.
Eerste bezoek
Bij je eerste bezoek vindt een logopedische intake plaats. We onderzoeken je klachten en beoordelen of logopedie voor jou de juiste oplossing kan bieden. Vervolgens stippelen we samen met jou een behandelplan uit.
Voortgang
Een behandeling duurt 30 minuten. Meestal komen cliënten wekelijks naar de praktijk. We bekijken de voortgang van de behandeling, geven je instructies en voeren oefeningen met je uit. De behandeling heeft de beste kans van slagen wanneer je ook thuis ruimte maakt om te oefenen.
Ouders/verzorgers
Als je kind bij ons in behandeling is, ben je daar in principe bij aanwezig. Soms is er een reden dat je in de wachtruimte blijft wachten, bijvoorbeeld bij een verminderde concentratie van het kind als de ouder in de behandelruimte is. De logopedist zal aan het eind van elke behandeling aangeven wat geoefend is en hoe hier thuis verder aandacht aan gegeven kan worden.
Verhindering
Als je onverhoopt toch niet kunt komen, wilt je dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren laten weten? Je kunt hiervoor een afzegbericht sturen of het praktijknummer 033-2999142 bellen. Wanneer je niet verschijnt op de afgesproken tijd of afzegt minder dan 24 uur voor de afgesproken tijd, wordt de behandeling bij je in rekening gebracht. De zorgverzekeraar betaalt dit niet.
Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.